A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás a különféle zúzott gyümölcsök préseléséhez.
A zúzott gyümölcsöt víznyomás-energia felhasználásával préselik.
A gyümölcspréselés nem igényel semmilyen fizikai erőfeszítést, és magas léhozamot biztosít.
A prés négy guruló lábra van szerelve, ezáltal rendkívül könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Kapacitás: 35l
Szélesség: 730mm
Magasság: 1210mm
Munkaközeg: 8-20°C víz
Súly: 75kg
Táplálás: Vízvezeték rendszerről 2,5 bar
Legmagasabb megengedett nyomás 3 bar
Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk.