Kérdése van? Hívjon minket! +36703186617

Cefrefokoló 20-0
Cefrefokoló 20-0
2 676 Ft

Cefrefokoló 20-0

Raktáron: 27 db
2 676 Ft
Részletek

Cefre általában így neveznek minden többé-kevésbé sűrű, több-kevesebb cukrot tartalmazó anyagot, mely abból a célból készült, hogy szeszes erjedésen menjen keresztül.

Van szőlő-cefre, szilva-cefre, gyümölcs-cefre, szesz-cefre., sör-cefre stb.

Az erjedés megkezdése előtt a cefrét -édes cefrének-, utána -érett cefrének nevezik. A cefrefokmérő alkalmas különböző gyümölcsökből készült cefrefolyadékok cukorfokának mérésére. A kiforrt cefrének 0 fok körüli értéket kell mutatni. Ha pontosan 20 Celsius fokon 0 értéket mutat, akkor az azt jelenti, hogy a cefre jól kiforrt és nincsen benne cukor.

A cefrefokoló csak a cukrozatlan cefrénél mutat pontos értéket. A cefre várható szeszhozama minden gyümölcsnél a cukortartalomtól függ. Az alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsök, pl. őszibarack, eper szeszhozama: kb. 3% V/V, barack, körte szeszhozama kb.4% V/V, szilva, alma, vegyes gyümölcs várható szeszhozama: kb.4-5% V/V, meggy 5% V/V, cseresznye 6% V/V, szőlő 9-10 % V/V. Ezek az értékek csak tájékoztató jellegűek.

Mérési sorrend: A folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 ş C- ra, majd megfelelő alakú üvegedénybe töltjük. A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2 cm-el legyen hosszabb. A fokolót a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen. A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő nyugalmi állapotában.

Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték.

Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le.

A fokoló hiteles mérésre nem alkalmas.




Adatok
Cikkszám:
12323
Tömeg:
50 g/db